Categorieën
Blog

De opkomst van beleggen in goud

Ooit beschouwd als een archaïsche vorm van beleggen, maakt goud een comeback. Van aandelen en obligaties tot Bitcoin en goud, steeds meer mensen wenden zich tot goud als bron van financiële zekerheid. Maar waarom? Wat is er met goud dat het zo’n aantrekkelijke beleggingsoptie maakt? Laten we eens kijken naar de redenen waarom goud steeds populairder wordt bij beleggers.

De waarde van goud

Goud wordt al sinds de oudheid gebruikt als ruilmiddel, maar de waarde ervan gaat verder dan alleen valuta. Goud wordt door velen gezien als een hedge tegen inflatie of economische neergang, omdat de waarde ervan niet fluctueert met de aandelenmarkt of andere investeringen. Dit betekent dat wanneer aandelenkoersen instorten of economieën in een crisis verkeren, goud nog steeds zijn waarde behoudt, waardoor het een ideale langetermijnbelegging is.

De draagbaarheid van goud

Goud is ook ongelooflijk draagbaar. In tegenstelling tot aandelen of obligaties, waarvan de liquidatie dagen of weken kan duren, kan goud in enkele minuten van de ene naar de andere locatie worden verplaatst. Dit maakt het een ideale vorm van vermogensbehoud voor degenen die in geval van politieke onrust of natuurrampen snel over hun geld moeten kunnen beschikken. Bovendien biedt beleggen in fysiek goud, zoals munten en goudstaven, beleggers tastbare activa die ze jarenlang – zelfs tientallen jaren – kunnen vasthouden zonder zich zorgen te maken dat ze na verloop van tijd hun waarde verliezen.

De nieuwe vormen van beleggen: Bitcoin en cryptocurrency

In de afgelopen jaren is cryptocurrency steeds populairder geworden onder beleggers die op zoek zijn naar alternatieve beleggingsvormen naast aandelen en obligaties. Bitcoin kopen en andere vormen van cryptocurrency bieden beleggers snelle liquiditeit, lage transactiekosten en anonimiteit – allemaal zaken die traditionele beleggingen missen. Hoewel cryptocurrencies nog steeds volatiel zijn in vergelijking met traditionele investeringen zoals goud, toont onderzoek aan dat investeren in cryptocurrency het overwegen waard kan zijn voor degenen die hun portefeuille verder willen diversifiëren naar de digitale wereld. Kijk voor meer informatie op www.anycoindirect.eu

Vooruitzichten voor de toekomst

Op dit moment blijft de toekomst onzeker als het gaat om beleggen in edelmetalen zoals goud en cryptocurrencies zoals Bitcoin; wat we echter wel weten is dat beide hebben aangetoond potentieel te hebben voor het produceren van aanzienlijke rendementen op investeringen in de loop van de tijd, waardoor ze aantrekkelijke opties zijn voor degenen die hun portefeuille willen diversifiëren buiten de traditionele aandelen en obligaties.

Al met al kan beleggen in zowel fysiek goud als digitale valuta zoals Bitcoin beleggers een vangnet bieden in tijden van economische onrust. Terwijl het in potentie aanzienlijke beleggingsopbrengsten kan opleveren in de loop van de tijd, waardoor ze beide aantrekkelijke opties zijn voor degenen die hun vermogen willen beschermen tegen de steeds veranderende economie.

Categorieën
Blog Gastblogs

Nieuw bedrijf? Durf om hulp te vragen!

Jij hebt het gouden idee en wil hier gelijk mee aan de slag. Je KVK-registratie is aangevraagd, maar dit betekent niet dat jij stil hoeft te zitten. Er zijn namelijk nog erg veel dingen die jij regelen moet. De kans dat jij van de helft van deze dingen nog geen verstand hebt is groot, maar laat dit je niet tegenhouden. In deze blog noemen we drie aspecten waar jij om hulp kan vragen, zodat jij zo snel mogelijk kan starten met jouw bedrijf. Lees snel verder!

 1. Huisvesting

Waar het mogelijk is om een bedrijf vanaf thuis op te zetten, is het ook enorm fijn om hiervoor een speciale plek te hebben. Vooral met een oog op groei en dus meerdere medewerkers is dit fijn, omdat je deze zo niet telkens thuis over de vloer hoeft te hebben. Een geschikte plek hiervoor vinden is echter makkelijker gezegd dan gedaan, maar hier kun je uitstekend hulp voor vragen. Kom in contact met een lokale makelaar: deze weten alles over het huidige woningaanbod, waardoor jij binnen de kortste keren je eigen kantoor kunt inrichten.

 1. Accountancy

Als bedrijf kom je economisch gezien voor veel taken te staan die je als individu vrijwel nooit ziet. Dit geldt op veel verschillende gebieden, zo ook op het gebied van belasting. Omdat dit toch echt correct uitgevoerd dient te worden, is het slim om hiervoor in contact te komen met een accountant. Deze onderzoekt de jaarlijkse uitgaven en inkomsten en bepaalt zo waar jij op kunt besparen, ook met het oog op belasting. Je kunt hier natuurlijk zelf voor gaan zitten, maar de kans dat je hier veel te veel aan investeert is groot, vooral als je weet dat een expert dit zo voor je regelt.

 1. Website

Het is belangrijk dat jij overal te vinden bent. Niet alleen is het handig om een fysieke winkel te hebben, het internet is net zo belangrijk. Op je website plaats jij informatie over je bedrijf, maar maak je het ook mogelijk om gelijk een product uit jouw assortiment te bestellen. Daarnaast gebruik je SEO-trucjes om hoog in de zoekresultaten van Google te verschijnen, waardoor je makkelijk te vinden bent. Het maken van een website is echter niet heel makkelijk, maar wel als je Best4U kent. Zij realiseren een perfecte website vinden een week voor je, waardoor ook dat boxje aangevinkt kan worden!

Succes!

Zien we jouw bedrijf binnenkort als beste nieuwkomer?

Categorieën
Gastblogs

Affiliate marketing cursus doen

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij affiliates (partners) producten of diensten promoot van een andere partij (merchant) en daarvoor een commissie ontvangen. Dit gebeurt doorgaans door middel van een unieke link die naar de website van de merchant leidt. Wanneer een bezoeker via deze link iets koopt, ontvangt de affiliate een percentage van de verkoopprijs.

Waarom een affiliate marketing cursus volgen?

Er zijn diverse redenen waarom het volgen van een affiliate marketing cursus interessant kan zijn. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om:

 • Meer te weten te komen over hoe affiliate marketing werkt en hoe je het op een effectieve manier kunt inzetten
 • Te leren hoe je je eigen affiliate marketing strategie kunt opstellen en uitvoeren
 • Te ontdekken welke affiliates en merchants het beste bij jouw doelgroep en niche passen
 • Te leren hoe je je inkomsten als affiliate kunt maximaliseren door bijvoorbeeld het gebruik van verschillende marketingtechnieken en tools

Daarnaast kan een affiliate marketing cursus ook zeer nuttig zijn voor ondernemers die hun eigen producten of diensten willen aanbieden via affiliates. Zo kunnen zij leren hoe ze een succesvol affiliate programma kunnen opzetten en beheren.

Wat kun je verwachten van een affiliate marketing cursus?

Er zijn talloze affiliate marketing cursussen beschikbaar, dus het aanbod kan sterk verschillen. Sommige cursussen richten zich bijvoorbeeld specifiek op het promooten van fysieke producten, terwijl andere zich meer op het promooten van digitale producten of diensten focussen. Het is daarom belangrijk om te kijken welke cursus het beste aansluit bij je doelen en behoeften.

In het algemeen kun je echter wel een aantal dingen verwachten van een goede affiliate marketing cursus:

 • Duidelijke stap-voor-stap instructies over hoe je aan de slag kunt gaan met affiliate marketing
 • Uitleg over de verschillende manieren waarop je inkomsten als affiliate kunt verdienen, zoals door het promooten van producten via een website of blog, of door het gebruik van social media of e-mail marketing
 • Tips en advies over hoe je het beste kunt samenwerken met merchants en affiliates
 • Informatie over hoe je je eigen affiliate marketing strategie kunt opstellen en uitvoeren
 • Hulpmiddelen en tools die je kunt gebruiken om je affiliate marketing activiteiten te verbeteren.

Gloriousmindset vertelt veel over affiliate marketing. Ga zeker naar hun website als je meer wilt weten. 

Categorieën
Gastblogs

Wat zijn de voor- en nadelen van financial lease?

Dit artikel gaat over leasing en in het bijzonder financial leasing. Wat zijn daarvan de voor- en nadelen. Maar eerst, wat is leasing. Vervolgens gaan we kort in op operational lease en sluiten af met de financial lease aanvragen.

Wat is leasing

Leasing is een vorm van financiering van een specifiek bedrijfsmiddel. Dat kan bijvoorbeeld een bedrijfsauto of machine zijn. In het leasecontract staat om welk bedrijfsmiddel het gaat. De leasemaatschappij betaalt de aanschaf ervan. Jij kunt direct over het bedrijfsmiddel beschikken en betaalt een maandelijks bedrag. Dat is dus anders dan bij geld lenen. Er bestaan twee vormen van leasing, namelijk operational en financial lease.

Operational lease

De leasemaatschappij blijft economisch en juridisch eigenaar van het bedrijfsmiddel. Bij een lease praten we doorgaans over een periode van jaren. Normaliter neemt de leasemaatschappij zaken voor zijn rekening als reparaties, onderhoud en verzekering. Daardoor gaat het maandbedrag dat je betaalt uiteraard omhoog. Als het bedrijfsmiddel bijvoorbeeld een auto is, dan kan je als onderdeel van het contract indien nodig een vervangende auto krijgen. Aan het eind van de leaseperiode zijn er twee mogelijkheden. De eerste is dat de leasemaatschappij het bedrijfsmiddel terugneemt. De tweede is dat de leasemaatschappij het bedrijf een aanbieding doet om het bedrijfsmiddel te behouden.

Wat is financial lease

Financial lease aanvragen is als geld lenen, maar zoals al gezegd heeft een lease betrekking op een specifiek bedrijfsmiddel. De leasemaatschappij betaalt doorgaans de volledige aanschaf van het bedrijfsmiddel en jij betaalt in termijnen de lening terug, plus rente en kosten. Jij wordt de eigenaar van het middel. Je betaalt zelf alle andere kosten om het middel operationeel te houden. Kosten als voor een verzekering, het onderhoud en de reparaties komen voor jouw rekening.

Voor- en nadelen financial lease

 

We bespreken hier voor- en nadelen van financial lease. Als voordelen kunnen worden genoemd:

 • Je wordt economisch eigenaar van het geleasede bedrijfsmiddel. De aanschafprijs komt zo op de bedrijfsbalans en je kunt gaan afschrijven.
 • Je kunt mogelijk recht hebben op de investeringsaftrek.
 • De rente die je betaalt is fiscaal aftrekbaar, omdat er sprake is van een zakelijke lening.
 • Terugvragen van betaalde BTW.

Alvorens je een financial lease aanvragen gaat, er zijn ook nadelen, onder meer:

 • Het economisch risico is voor jou. Je zult zelf de reparaties en het onderhoud moeten regelen.
 • Het wordt lastiger om meer financiering te krijgen.
 • Behalve de rente zijn er ook andere kosten. Vervroegd aflossen kan in bepaalde gevallen, maar daarvoor kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.
Categorieën
Gastblogs

Waarom een persoonlijke lening afsluiten?

Het afsluiten van een lening kan een mooie oplossing zijn op het moment dat je iets niet kunt betalen. Wil jij bijvoorbeeld je auto laten maken omdat deze onlangs kapot is gegaan en de kosten zeer hoog uitvallen? Dan is het aan te raden om een persoonlijke lening af te sluiten. Een persoonlijke lening afsluiten is in dit geval de beste optie, tenminste als jij je auto snel weer wilt gebruiken. Heb je de auto iedere dag nodig om bijvoorbeeld naar afspraken toe te gaan, dan kan je deze nog geen dag missen. Het probleem zal dan snel opgelost moeten worden.

Veel Nederlanders zien het lenen van geld als iets verkeerds. Natuurlijk, je kunt op een onverantwoorde manier geld lenen en in de problemen komen, echter zijn er ook manieren waardoor je op een verantwoorde manier geld kunt lenen en je dit dus op een veilige manier doet. In sommige gevallen kan je niet anders en kan een persoonlijk lening afsluiten je simpelweg heel erg goed helpen.

Een persoonlijke lening afsluiten voor duidelijkheid

Een persoonlijke lening wordt door de meeste mensen gezien als een zeer duidelijke lening en in deze alinea gaan we jou uitleggen waarom dit het geval is. Kies je voor een persoonlijke lening afsluiten, dan kies je voor een lening met een vaste looptijd, een vast rentepercentage en een einddatum. Iedere maand betaal je keurig een vast bedrag terug en je weet ook exact wanneer je de lening volledig hebt afbetaald. Dit zorgt voor duidelijkheid en rust en kan gezien worden als een verantwoorde manier van geld lenen. Tenminste, wanneer je een lening aanvraagt die je ook daadwerkelijk terug kunt betalen. Denk hier dan ook goed over na.

Leningen vergelijken

Een persoonlijke lening afsluiten is iets dat je eigenlijk pas moet doen op het moment dat je verschillende aanbieders met elkaar hebt vergeleken. Een lening kost geld en dit is het geval omdat je rente betaald over het bedrag dat je geleend hebt. Juist daarom is het belangrijk dat je voor een aanbieder kist met een zo laag mogelijk rentepercentage. Mocht jij aanbieders met elkaar willen vergelijken, dan zijn er gelukkig handige online tools waarvan je gebruik zou kunnen maken. Deze online tools laten duidelijk zien welke partijen de laagste rente vragen voor de leningen. Je krijgt meteen een goed beeld van welke rentepercentages normaal zijn, de kans dat je wordt opgelicht is hierdoor meteen een stuk kleiner.

Lees reviews

Een persoonlijke lening afsluiten? Doe dit pas nadat je reviews hebt gelezen. Heb je dankzij de online tool een goede aanbieder gevonden met een mooie looptijd en een laag rentepercentage? Wees dan verstandig en zorg er altijd voor dat je zeker weet dat het niet te mooi is om waard te zijn. Dankzij het lezen van reviews kom je er al snel achter wat andere mensen van de partij vinden. Is dit een oplichter? Dan weet je dit op tijd en kan je nog voor een betere partij kiezen en dat is top.

Categorieën
Gastblogs

Tips om geld te besparen als autobezitter

 

Een groot deel van de Nederlanders die werkt heeft een auto nodig om op hun werk te komen. Dat kost een hoop geld. Je moet namelijk een auto aanschaffen, de verzekering en wegenbelasting betalen en ook nog eens brandstof betalen als je ergens naartoe gaat. Toch is het voor veel mensen zeker de moeite waard om een eigen auto aan te schaffen. Als je een eigen auto nodig hebt om naar je werk te gaan, is het wel slim om op zoek te gaan naar manieren waarop jij kunt besparen op de kosten die je maakt voor je auto.

Besparen op de verzekering van je auto

Als je een eigen auto hebt, ben je verplicht om deze te laten verzekeren. Dat is natuurlijk fijn om onverwachte kosten te voorkomen als er een ongeluk gebeurt, maar het is voor sommige mensen erg vervelend dat dit maandelijks geld kost. Daarom is het voor hen een goed idee om op zoek te gaan naar manieren om te besparen op de kosten van hun verzekering auto. Je kunt dan bijvoorbeeld overstappen naar een andere verzekeraar die een beter aanbod heeft voor minder geld. Op het internet kun je de verschillende verzekeraars goed met elkaar vergelijken waardoor het niet lang duurt voordat je het beste aanbod hebt gevonden. 

Brandstof besparen

Mensen die veel rijden voor hun werk of om een andere reden geven maandelijks veel geld uit aan de brandstof voor hun auto. Dat is natuurlijk erg vervelend en daarom is het van belang om te proberen zo zuinig mogelijk te rijden. Dit kun je doen door je altijd aan de maximumsnelheid te houden en te proberen niet te snel op te trekken. Veel modernere auto’s hebben de functie om aan te geven hoeveel ze verbruiken. Dat kan erg handig zijn als je wilt besparen op de kosten van de brandstof.

Categorieën
Gastblogs

Advies voor goede investeringen in 2021

Het is voor mensen met een groot vermogen erg vervelend dat er op dit moment een zeer lage spaarrente wordt uitgekeerd. Daarom heeft het voor hen geen zin om hun geld op de bank te laten staan. Deze mensen kunnen er beter voor kiezen om hun geld te investeren waardoor dit rendement oplevert. Zo kun je ondanks de inflatie je koopkracht behouden of zelfs vergroten. Het is dan wel van belang om op zoek te gaan naar een manier waarop je met laag risico je geld investeert. Dit zijn twee goede manieren om je geld te investeren.

Vastgoed

Je kunt er voor kiezen om je geld te investeren in vastgoed als je een groot vermogen hebt. Dat is een manier van investeren waarbij het risico relatief laag ligt. Je kunt dan een huis of een serviceflat kopen zodat je deze aan iemand anders kunt verhuren. In principe verliest deze woning zijn waarde niet waardoor je deze altijd kunt verkopen als je geld nodig hebt. Bovendien krijg je wel iedere maand huur waardoor je een passief inkomen voor jezelf creëert. Dit levert je op de lange termijn een stuk meer op dan het geld op een spaarrekening zetten. 

Cryptomunten

Cryptomunten krijgen de laatste tijd steeds meer aandacht in de media. Bitcoin is natuurlijk de meest bekende cryptomunt. Je kunt je geld investeren in cryptomunten als je snel een hoog rendement wilt behalen. Het is dan wel van belang om rekening te houden met het feit dat cryptomunten een hoge volatiliteit hebben. Dit betekent dat de waarde van de munten sterk kan fluctueren. Hierdoor loop je dus ook het risico dat je investering ineens veel minder waard wordt. Daarom moet je je goed verdiepen in het onderwerp als je van plan bent om te investeren in crypto.

Categorieën
Gastblogs

Tips voor als je wilt beginnen met online ondernemen

Door de komst van het internet heb je tegenwoordig veel meer manieren om geld te verdienen dan vroeger. Er zijn niet alleen meer banen ontstaan door het internet, maar je kunt ook veel gemakkelijker een eigen onderneming beginnen sinds het internet er is. Pas sinds een paar jaar worden mensen zich bewust van de enorme mogelijkheden die je hebt als je via het internet gaat ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een eigen webshop beginnen. Hiervoor hoef je veel minder te investeren dan wanneer je een fysieke winkel wilt starten. Als je een eigen onderneming wilt beginnen via het internet, moet je rekening houden met een aantal zaken.

Kies een goed product

Mensen die een eigen webshop willen beginnen, kunnen relatief makkelijk een site laten bouwen. Daarom zijn er op dit moment erg veel webshops die niet in handen zijn van grote bedrijven. Hierdoor is er veel meer concurrentie voor mensen die op dit moment hun eigen webshop willen beginnen. Dit zorgt er voor dat het erg belangrijk is dat jij goede producten verkoopt waar genoeg vraag naar is. Verder moet jij er ook voor zorgen dat jouw aanbod beter is dan dat van je concurrenten. Het kan dan gaan om de verschillende producten die je hebt, maar ook om de kwaliteit van de producten. 

Hosting voor je site

Wanneer je een webshop begint, is het van belang dat de site er goed uit ziet. Dat maakt het aantrekkelijk voor klanten om jouw producten te kopen. Je kunt een site laten bouwen door een webdesigner waardoor dit geen probleem is. Verder is de hosting service die jij voor je site kiest erg belangrijk. Door een goede webhost te kiezen voorkom je problemen met het functioneren van de site. Bovendien heb je webhosting nodig aangezien je site zonder hosting niet eens online is.

Categorieën
Gastblogs

Meest gekozen financiële opleidingen

Er zijn super veel verschillende financiële opleidingen. Dit maakt het vaak lastig om te kiezen. Het kiezen van een opleiding die bij je past is heel moeilijk, vooral omdat het een grote invloed zal hebben op jouw leven. Ben je goed met cijfers? En wil je graag werken in de financiële sector? Dan zijn er heel veel financiële opleidingen waaruit je kan kiezen. In dit artikel ga ik een paar opleidingen toelichten die populair zijn onder jongeren. 

HBO accountancy

Elke ondernemer heeft een accountant nodig om te helpen in de bedrijfsvoering. Hierdoor is er vrijwel altijd werk als een accountant. Bij de opleiding hbo accountancy leer je alles over bedrijfseconomie, automatisering, administratieve organisatie en controleleer. Accountants hebben vaak een rol van adviseur, ze geven financiële adviezen. Daarom geeft deze opleiding naast boekhouding of het invullen van een jaarrekening veel aandacht aan technieken hoe je advies kan geven. Accounting geeft je een zeer goede startpositie op de arbeidsmarkt. Dit is dus zeker een opleiding om in overweging te nemen!

Commerciële economie

Commerciële economie is een veelgekozen opleiding. Het eerste jaar is heel breed en je leert van alles over economie. Het tweede jaar ga je je wat meer specialiseren. Er zijn 3 opties om uit te kiezen: digitale marketing, sales & marketing en sportmarketing. Zoals te zien aan de afstudeerrichtingen is deze opleiding wel vooral gericht op marketing. Maar elke onderneming heeft naast een accountant ook mensen nodig voor de marketing. 

Finance & controle 

Ook deze opleiding is vrij breed georiënteerd en geeft je de kans om je uiteindelijk te specialiseren. De focus ligt op business control. Het is een goede mix van aandacht voor theorie en praktijk. Zo leer je niet alleen maar de hele dag uit je boek maar kan je het ook gelijk toepassen in de praktijk. Bij deze opleiding ontwikkel en beoordeel je financiële vraagstukken en hou je ten alle tijden goed het overzicht op de financiële zaken.

Categorieën
Gastblogs

Hier moet u rekening mee houden als u zilver koopt

Als u dit artikel leest overweegt u waarschijnlijk om te beleggen in Zilver. U wilt zilver kopen Zilver is een goede investering. U wilt investeren in edelmetaal om de inflatie tegen te gaan. U wilt dat uw geld veilig is. U wilt dat uw geld zo min mogelijk risico loopt. Dan is het slim om te investeren in edelmetaal. Investeren in edelmetaal is het beste wat je kunt doen als het om investeren gaat. De edelmetalen zijn al meer dan 2000 jaar stabiel. ZIlver is ook heel populair en een stuk goedkoper dan goud. In de toekomst wordt verwacht dat zilver ook een flinke stijging zal doormaken net zoals goud in de afgelopen jaren. Dit wordt ook verwacht omdat mensen zilver goedkoper is. Hierdoor zullen mensen die willen beginnen met investeren sneller gaan investeren in zilver. Op het moment kunt u zilver kopen voor rond de 720,- per kilo. De prijs fluctueert natuurlijk wel. Wilt u investeren in zilver dan wilt u natuurlijk instappen op het juiste moment. Het juiste moment is wanneer de prijs wat lager is dan normaal. U kunt de prijs voor een aantal dagen monitoren en kijken rond welk tijdstip de prijs het beste is.

Hier moet je rekening mee houden

In tegenstelling tot goud moet je bij zilver wel BTW betalen. Goud is altijd al BTW vrij geweest. Dit komt omdat het wordt gezien als een belegging. Hierdoor betaal je over goud 0 procent belasting. Zilver wordt gezien als een grondstof. Hierdoor is zilver niet BTW vrij. Je betaalt 21 procent belasting over zilver. Wilt u investeren moet u hier wel rekening mee houden. Houd er altijd rekening mee dat geen elke investering 100 procent veilig is. Wat ik u wel kan vertellen is dat investeren in edelmetaal het veiligste is. Dat is bewezen in de geschiedenis. Investeer nooit met geld wat u nodig hebt. Alleen met het geld wat u kunt missen. Investeren in edelmetalen is een investering voor de lange termijn.