Categorieën
Blog

Een kleine lening voor je schulden of huis

De gemeentelijke kredietbank

Wanneer je schulden hebt is het lastig om een lening af te sluiten. In veel gevallen is dit dan ook geen goede optie, omdat de schuld alleen maar groter wordt. Er is echter wel een manier om van je schulden af te komen. De gemeente waarin je woont heeft vaak verschillende opties om snel van je schulden af te komen. Het is misschien raar: geld lenen om van je schulden af te komen, maar het kan een hele handige optie zijn. De lening die je doet bij de gemeente wordt een sociale lening genoemd.

De gemeentelijke kredietbank probeert er voor te zorgen dat je in aanmerking kunt komen voor een lening. Ze geven je advies omtrent het aflossen van je schulden. De Gemeentelijke kredietbank zal stap voor stap kijken hoe jij zo snel mogelijk van je schulden af komt. De kosten van zo’n lening hangen af van een aantal factoren. Zo mag de looptijd niet langer zijn dan vijf jaar. Daarnaast speelt ook de hoogte van de lening mee. Hoe meer je leent, des te hoger de rente is die je moet betalen. Het lijkt misschien een slecht idee om geld te lenen bij de gemeentelijke kredietbank, maar dat is het absoluut niet. Het wordt voor veel mensen dan ook aangeraden.

Je huis verbouwen met een lening

Er zijn veel mensen die graag wat extra geld willen hebben voor het verbouwen van hun huis. Je hebt dan de mogelijkheid om een tweede hypotheek te nemen. Je betaald dan wel twee hypotheken. Voor veel mensen is er anders geen optie. Het kan handig zijn om een verbouwingshypotheek af te sluiten, maar het kost aardig wat geld.