Categorieën
Gastblogs

Meest gekozen financiële opleidingen

Er zijn super veel verschillende financiële opleidingen. Dit maakt het vaak lastig om te kiezen. Het kiezen van een opleiding die bij je past is heel moeilijk, vooral omdat het een grote invloed zal hebben op jouw leven. Ben je goed met cijfers? En wil je graag werken in de financiële sector? Dan zijn er heel veel financiële opleidingen waaruit je kan kiezen. In dit artikel ga ik een paar opleidingen toelichten die populair zijn onder jongeren. 

HBO accountancy

Elke ondernemer heeft een accountant nodig om te helpen in de bedrijfsvoering. Hierdoor is er vrijwel altijd werk als een accountant. Bij de opleiding hbo accountancy leer je alles over bedrijfseconomie, automatisering, administratieve organisatie en controleleer. Accountants hebben vaak een rol van adviseur, ze geven financiële adviezen. Daarom geeft deze opleiding naast boekhouding of het invullen van een jaarrekening veel aandacht aan technieken hoe je advies kan geven. Accounting geeft je een zeer goede startpositie op de arbeidsmarkt. Dit is dus zeker een opleiding om in overweging te nemen!

Commerciële economie

Commerciële economie is een veelgekozen opleiding. Het eerste jaar is heel breed en je leert van alles over economie. Het tweede jaar ga je je wat meer specialiseren. Er zijn 3 opties om uit te kiezen: digitale marketing, sales & marketing en sportmarketing. Zoals te zien aan de afstudeerrichtingen is deze opleiding wel vooral gericht op marketing. Maar elke onderneming heeft naast een accountant ook mensen nodig voor de marketing. 

Finance & controle 

Ook deze opleiding is vrij breed georiënteerd en geeft je de kans om je uiteindelijk te specialiseren. De focus ligt op business control. Het is een goede mix van aandacht voor theorie en praktijk. Zo leer je niet alleen maar de hele dag uit je boek maar kan je het ook gelijk toepassen in de praktijk. Bij deze opleiding ontwikkel en beoordeel je financiële vraagstukken en hou je ten alle tijden goed het overzicht op de financiële zaken.