Categorie├źn
Uncategorized

Goed databeheer voor een soepel lopend bedrijf

Als bedrijfsleider, maar ook als werknemer, moet u altijd beschikken over de correcte data om uw werk goed te kunnen doen. Het komt onprofessioneel over als een adres van een klant niet is aangepast, of als u bepaalde contract gegevens nodig hebt, maar ze zijn niet goed bijgehouden. Daarom is goed en accuraat datamanagement erg belangrijk. Op basis van incorrecte data kan u immers geen relevante beslissingen maken.

 

Wat is datamanagement?

Het onderhouden van data kan een gevoelig punt zijn. Het gaat vaak over persoonlijke gegevens en zijn er wettelijke regels voor het vrijstellen van deze data. Daarom houdt datamanagement zich bezig met het opslaan, veiligstellen en beschikbaar houden van data. Er wordt onderscheid gemaakt tussen actuele dynamische data (voor het dagelijks gebruik) en statische historische data (om te bewaren). Deze gegevens moeten soms wettelijk te allen tijde naar voren te halen zijn.

 

Databeheer uitbesteden

Vaak kiezen bedrijven er ook voor om het databeheer uit te besteden. Dit is veelal omdat men de kennis of de mankracht mist om dit naar behoren te kunnen doen. Uitbesteden heeft vele voordelen. Zo hebben deze mensen ervaring met het maken, onderhouden en opschonen van databases. En omdat ze zich alleen op uw data richten zijn ze hier 100 procent mee bezig. Soms kunnen ze tussen uw eigen werknemers zitten zodat er ook kennis kan worden overgedragen. Databeheer kan uiteindelijk weer teruggegeven worden, of het kan bij de externe partij blijven. Hoe dan ook, zonder duidelijke data loopt uw bedrijf geld mis.