Categorieën
Uncategorized

Beleg niet zomaar met geleend geld

Wanneer je niet veel geld hebt waar je mee kunt beleggen lijkt het een goed plan om geld te lenen, zodat je dat geld vervolgens kunt gebruiken voor jouw beleggingen. De voordelen hiervan zijn: je kunt geld verdienen zonder er ook maar iets voor hoeven te doen en je kunt veel meer geld verdienen dan wanneer je geen geld had geleend. Beleggen met geleend geld heeft dus zeker zo zijn voordelen, maar kent jammer genoeg ook een groot risico

Risico van beleggen met geleend geld

Het risico van beleggen met geleend geld is dat jouw belegging fors minder waard kan worden en je uiteindelijk dus niet meer jouw geleend geld kunt terugbetalen. Stel je leent € 10.000 en investeert dit meteen in een bedrijf of in een beleggingsfonds. Je gaat er vanuit dat je ieder jaar 7% rendement en je weet dat je ieder jaar 5% rente moet betalen. Dit zou betekenen dat je ieder jaar 2% winst moet kunnen maken.

Maar wat nu als je in een slecht beursjaar zit en maar 1% rendement maakt? Dat betekent dat je € 400 extra moet lenen en dat je hier voortaan ook rente op moet gaan betalen. Om deze reden is het niet altijd verstandig geld te lenen, zodat je het kunt investeren in andere bedrijven.

CFD’s 

Wil je toch beleggen met meer geld dan dat je hebt, dan kun je er ook voor kiezen gebruik te maken van CFD’s of boosters. Bij CFD’s kun je beleggen met meer geld dan dat je daadwerkelijk bezit, zonder dat je ooit in de schulden terecht kunt komen. Je positie wordt automatisch gestopt wanneer je geen geld meer op jouw beleggingsrekening hebt staan, dus je zal ook nooit in financiële problemen terechtkomen.

Wil je meer weten over beleggen in CFD’s en hoe je hier succesvol in kunt worden? Bekijk dan de CFD beleggingscursus en leer hoe je moet beleggen in CFD’s