Categorieën
Blog

Incassobureau kiezen

Er zijn tegenwoordig natuurlijk hartstikke veel incassobureau’s. Maar welke moet je nu eigenlijk inschakelen?! En waar moet je dan op letten. Wij hebben uiteindelijk voor Incasso Advocaten gekozen.

Aandachtspunten

Let natuurlijk op de incassokosten die eraan verbonden zitten. Er zijn namelijk incassobureau’s die heel hoge bedragen rekenen voor de kosten die zij maken. En die kunnen dan bij jou op het matje vallen. En wanneer je dan een openstaande factuur van een klant van jou hebt en wat niet zo’n hoog bedrag is, dan heb je nauwelijks meer marge over met de kosten die jij nog aan het incassobureau hebt. En dan heeft het tijd en moeite gekost, voor uiteindelijk vrij weinig… Want wellicht dat je daarvoor zelf ook al heel veel actie hebt ondernomen door middel van het na bellen en herinneringen sturen van dat je nog een openstaande factuur hebt. Maar er zijn ook incassobureau’s die een bepaalt minimum aanhouden van wanneer zij actie gaan ondernemen. Daar doen ze dus niet aan jouw geld innen wanneer het om een laag bedrag gaat. Let ook daar dus goed op!

Daarnaast is het natuurlijk handig om te weten wat het slagingspercentage van hen is. Natuurlijk; hoe hoger, des te beter. En wanneer ze op no cure no pay basis werken, dan geeft dat in ieder geval al wat meer zekerheid dat je met een goed incassobureau te maken hebt. Want wanneer zij het niet voor elkaar krijgen om het geld te innen waar jij recht op hebt, dan zouden ze niet op no cure no pay basis werken.

Incasso Advocaten

Zelf raden wij dus Incasso Advocaten aan. Daar kun je heel gemakkelijk een account aanmaken, om vervolgens jouw debiteurenzaak erin te zetten. Daarbij kun je allerlei documenten toevoegen van bewijzen van bestellingen en / of leveringen bijvoorbeeld. Maar het grootste voordeel van hen is, is dat zij gratis zijn. Ook geen documentskosten of zoiets dergelijks. Dat wordt namelijk allemaal verhaald op de debiteur!