Categorieën
Uncategorized

Minilening van Ferratum

Ferratum is een organisatie die minileningen of flitskredieten vertrekt aan particulieren. Meestal heeft het betrekking op mensen die voor korte tijd snel een klein lening nodig hebben. Het bedrijf is gehuisvestigd in de U.K. Opgelet. Ferratum is een internetkredietverstrekker.

Geldnood?

Zit je in geldnood? Dan zou je eventueel kunnen overwegen om een minilening over te sluiten bij Ferratum. Bij Ferratum kan men een lening aangaan startende van 100 euro tot 800 euro. De maximale looptijd bedraagt 45 dagen. Is de aanvraag behandeld en goedgekeurd? Dan beschik jij binnen de 24 uur over het geleende bedrag. Opgelet. Leen geen geld wanneer je het bedrag niet kan terug betalen. De interesten voor wanbetalers liggen  hoog en zijn als dusdanig nog moeilijker terug te betalen.

Kosten van de minilening

Om een idee te geven van de kosten van een minilening, geven we hier het voorbeeld van Ferratum.

Leenbedrag (EUR) Termijn (dagen) Leenbedrag inclusief vergoeding
100 15 100,57
300 30 303,45
800 45 813,8

 

We geven 3 cases waarbij we 100, 300 of 800 euro lenen. Opgelet.

“De termijnen van terugbetalen staan in sommige gevallen vast. Hoe kleiner het bedrag, hoe sneller men de lening moet afbetalen.”

Als we kijken bij een lening van 100 euro, dan zien we dat er na 15 dagen slechts 0,57 euro kosten moeten betaald worden. Bij een lening van 800 euro met een termijn van 45 dagen, moet er slechts 13,8 euro extra interesten betaald worden. Dat is evenveel als een filmticket en een drankje samen. Dit alles komt neer op een jaarlijks kostenpercentage van 14% (JKP).

“Opgelet! Geld lenen kost dus ook geld.”

Een minilening aanvragen

minilening goedgekeurdBen je overtuigd en wens je een kleine lening aan te gaan, dan zal je de eerste keer nog een aantal formaliteiten moeten vervullen zoals een kopij van je ID uploaden. Daarbij vraagt Ferratum een soort van garantie via ‘het Global Guarantee programma’. Op die manier kan het geld op een andere persoon verhaald worden wanneer jij het geleende bedrag niet kunt terug betalen. Kan je deze garantie niet aanbrengen? Dan is het niet mogelijk een kleine lening te bekomen. Voor deze persoon dien je ook zijn persoonlijke gegevens door te geven.

Is je lening goedgekeurd? Dan ontvang je een pincode waarmee je op internet kan inloggen. Eerst en vooral gebeurt er een testbetaling van 0,01 euro om je bankrekeningnummer te verifiëren. Dat kan al wel eens wat tijd in beslag nemen. De eerste keer kan het dus een dag duren vooraleer je het geld op de rekening krijgt gestort. Geen zorgen, een BKR notering wordt niet opgezocht. Dat gebeurt enkel bij grotere bedragen. Wel dienen je gegevens in het systeem verwerkt te worden. De volgende keer dat je een lening aanvraagt, gebeurt de storting van het geld veel sneller. Soms heb je het geld dan al na enkele uren.

Waar men zeker ook moet op letten, is dat bij een eerste aanvraag je slechts maximaal 400 euro kan lenen. Bij een tweede lening kan men maximaal 800 euro lenen.

Vergeet niet de uiterste betaaldatum. Je wordt op geen manier op de hoogte gebracht van deze vervaltermijn zoals bijvoorbeeld door een SMS. Zet de datum in je kalender of GSM.

Waar aanvragen?

Wil je eerst nog wat meer info ontvangen. Ga dan naar de website van Lenengeld.eu/minilening. Je wordt dan doorverwezen naar de website van Ferratum.